Vespa

De geschiedenis heeft Vespa in meer dan enkel een scooter gemaakt; het is een moderne mythe geworden, een fashion statement, een persoonlijke uitdrukking. Door de decennia heen is Vespa een vertaling en een uitdrukking van de maatschappij geworden waarin het leeft.

Op één of andere manier, in elke omgeving, is de sterkte van Vespa altijd zijn moderniteit geweest. Zijn capaciteit om veranderingen op te nemen in de maatschappij en nieuwe trends die het opnieuw definiëren in termen van mobiliteit. Vespa is altijd een boodschap geweest, een sterk idee, een metafoor voor dat alles.

De Vespa's zijn een product van Piaggio. Oorspronkelijk was Piaggio een (oorlogs)vliegtuigbouwer die na de Tweede Wereldoorlog geen vliegtuigen meer mocht bouwen. Italië had immers gecollaboreerd met de Duitsers. Daarom besloot de Piaggio directie om hun productielijn om te vormen tot een scooterfabriek.

Vele vliegtuigonderdelen werden aanvankelijk gebruikt: zo was het voorwiel het neuswiel van de vroegere vliegtuigen, de motor was een aangepaste startmotor enz. Al snel werden deze scooters - ontworpen door Corradino d’Ascanio - populair in het naoorlogse Italië, waar grote behoefte aan eenvoudige transportmiddelen bestond. Vespa werd zo een merknaam.

Antiloop Mobility is official dealer van Vespa scooters. Kom langs voor een proefrit.

Nu in de showroom

Er staan op dit moment geen voertuigen van dit merk in de showroom.